Results 1 to 5 of 5

Thread: x type 2.2ds, 2006 .cooling problem

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2015
    Posts
    15
    Post Thanks / Like

    Question x type 2.2ds, 2006 .cooling problem

    hi guys,
    just done 6 mile journey, temp gauge into red all the way.

    rad and reservoir( full ) stone cold.

    it seams the thermostat is not opening. could this be the case? any advice on solution much appreciated

    cheers,
    mick billy.

  2. #2
    Banned
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Unobtanium, 5 miles from none of your business.
    Posts
    7,037
    Post Thanks / Like
    Sounds like the problem. Don't forget the thermostat in the oil cooler as well, I would change both to be on the safe side.

  3. Thanks mickbilly thanked for this post
  4. #3
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2015
    Posts
    15
    Post Thanks / Like
    thanks jimbov.

  5. #4
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2015
    Posts
    15
    Post Thanks / Like
    just to update for reference,
    got my local mobile mechanic to replace stat. while doing it one of the holes, for self tappers, on the stat housing stripped the thread.
    he drilled through the housing and fitted a small nut n bolt which did the trick.
    all together £65 inc' parts, more than reasonable!
    everything now perfect.

  6. #5
    Banned
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Unobtanium, 5 miles from none of your business.
    Posts
    7,037
    Post Thanks / Like
    Glad to hear you're back up and running, thanks for the update.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •