Results 1 to 3 of 3

Thread: "Special Modes Unavailable"?

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2019
    Location
    USA
    Posts
    19
    Post Thanks / Like

    "Special Modes Unavailable"?

    I have a 2017 XE 35T that I bought brand new in August 2018. Earlier tonight I came across something strange. As I was driving (going 50 mph on normal streets) I got a message saying "Special Modes Unavailable" and my car was taken out of the rain/snow mode and put into Showbox Tutuapp Vidmate normal drive settings. I couldn't change it to anything else and kept getting the same message. When I turned off and restarted my car, the message disappeared. To be safe I took a look at the engine but everything seemed good there. I'm a little confused by what happened. Has anyone encountered this? If so, what was wrong?

    Last edited by Heera; 10-02-19 at 16:23.

  2. #2
    Super Moderator Ian D's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Hampshire
    Posts
    7,862
    Post Thanks / Like
    I’ve heard a few reports about this issue, seems that to most people it’s a one off that disappears after a restart. If it doesn’t return I wouldn’t worry about it.
    Current Car:
    2017 XE R-Sport 25t 250Ps 18MY.

    Previous Cars:
    2000 S-Type 3.0L SE Auto
    2004 X-Type 3.0L AWD SE Auto estate.
    2007 XK x150 4.2L Coupe

    Resident Super Moderator.
    V6 X-Type Oil Sump Replacement Guide


  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Further up the creek.
    Posts
    740
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Ian D View Post
    If it doesn’t return I wouldn’t worry about it.
    If it does return, should he worry about it?
    2000 Jaguar X308 4.0
    1973 Jensen Interceptor Mk III 7.2
    1969 Jensen Interceptor Mk I 6.3

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •