Results 1 to 3 of 3

Thread: S type catalyst problem-3.0 L petrol

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2019
    Location
    uk/manchester
    Posts
    1
    Post Thanks / Like

    S type catalyst problem-3.0 L petrol

    I have recently replaced the catalyst[after market] on my Stype 3.0 l petrol auto[138,000 miles]-error code P 0420[catalyst system efficiency below threshold Bank 1] is shown again.Does anything need reprogramming?Could the back box be contaminated from the failed catalyst?Could the new catalyst be faulty?Any help would be greatly appreciated.The car runs well.

  2. #2
    Member free bird's Avatar
    Join Date
    Jul 2016
    Location
    Australia
    Posts
    71
    Post Thanks / Like
    Have you checked the O2 sensor to confirm that it is the catalytic converter and not an O2 sensor failure?
    Free Bird
    S-Type, 2000, V6
    280,000km

  3. #3
    Senior Member Neilr's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Germany
    Posts
    4,517
    Post Thanks / Like
    Also make sure there is no air leak between the upstream and down stream O2 sensors. This also throws the P0420 error.
    S-Type 3.0 Manual MY2001 in Pacific Blue with Cashmere Leather Sport Seats, Sunroof, Melbourne Alloys, Premium Sound plus some other stuff ... 55k miles.
    XKR 5.0 Speed Pack MY2011 in Polaris White with Ivory/Charcoal Leather, Nevis Alloys and R-Performance Interior plus some other stuff ... 17k miles.
    Hyundai Tucson 1.6T AWD MY2016 in White Sand. Basic, comfortable and surprisingly fast and competent ... 12k miles.
    FIAT Coupe MY1997 in Steel Grey with Tan Leather ... 55k miles.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •