Czy ktoś na pewno wie, czy system Mr12V będzie już działał z wczesnymi XK (2007)? Widzę sprzeczne informacje.
Zgadza się.Czyli jeśli samochód ma gniazdo iPod i aux, to jest na pewno kompatybilny. Czy tak?
Dzięki
Zamontowałem swój w zeszłym roku. Nie jest to trudne, jeśli poświęcisz czas i upewnisz się, że przeczytałeś i zrozumiałeś instrukcje.Dzięki za to.
Muszę to mieć!
Jeśli nie możesz zainstalować modelu Old Jaguar, M12V nie jest o wiele łatwiejszy. Zainstalowałem oba. Oczywiście możesz zlecić instalację na zewnątrz. Pozdrawiam kolego.Dzięki wszystkim za uwagi. Czy instrukcje są gdzieś dostępne, abym mógł rozsądnie ocenić szanse powodzenia? Nie chcę popełnić błędu, który popełniłem z systemem kupionym od Old Jaguar, z którego musiałem zrezygnować, gdy tylko zobaczyłem instrukcje i zdjęcie sterty części.
Co to jest za 30- lub 40-pinowe złącze, o którym mowa powyżej i gdzie mogę je znaleźć?
Tak, instrukcja obsługi oldjaguar.com ma 43 strony, ale tylko około 15 stron dotyczy instalacji. (nie, nie liczyłem). Niektóre instrukcje są publikowane na 3 sposoby, tj. schemat połączeń, instrukcje pisemne, zdjęcia. Niektóre to instrukcje obsługi. Dwie główne różnice to cena, Old Jaguar jest znacznie za drogi. Po drugie, dźwięk. Jestem prawie głuchy. M12V podłącza się do MOST, a dźwięk jest zauważalnie lepszy. Uważam, że płyty CD w naszym samochodzie zapewniają zdecydowanie najlepszy dźwięk. Moim zdaniem M12V byłby drugi po mp3. Ma przyzwoity equalizer i udało mi się go ustawić tak, aby pomóc zrównoważyć utratę słuchu. @Sailor Mike Mam nadzieję, że znajdziesz instalatora.Jeśli stary Jag dojdzie do 50 stron, to Mr12Volt jest ZDECYDOWANIE nie tylko trochę łatwiejszy, jest stosunkowo łatwy. Zrobiłem to w wieku 71 lat.
Tak, ale starsze modele nie mają tych samych funkcji co 5.0 (kamera cofania).Tak, standardowa kamera cofania pozostaje nienaruszona, podobnie jak wszystkie strony ekranu OEM.
Mr12V po prostu usuwa USB z 'łańcucha' magistrali MOST i zastępuje swój moduł oraz dedykowaną kartę graficzną.
Tak więc wszystkie funkcje OEM, w tym dźwięk, pozostają niezmienione, a przycisk 'home' włącza i wyłącza ekran Carplay/AAuto. Proste.