Jaguar Forum banner

Android Auto itp. Pan 12V

829 views 19 replies 5 participants last post by  Sailor Mike  
#1 ·
Czy ktoś na pewno wie, czy system Mr12V będzie już działał z wczesnymi XK (2007)? Widzę sprzeczne informacje.

#8 ·
Dziękuję wszystkim za wkład. Czy instrukcje są gdzieś dostępne, abym mógł rozsądnie ocenić prawdopodobieństwo sukcesu? Nie chcę popełnić błędu, który popełniłem z systemem kupionym od Old Jaguar, z którego musiałem zrezygnować, gdy tylko zobaczyłem instrukcje i zdjęcie sterty części.

Co to jest za 30- lub 40-pinowe złącze, o którym mowa powyżej i gdzie mogę je znaleźć?

#11 ·
Dzięki wszystkim za uwagi. Czy instrukcje są gdzieś dostępne, abym mógł rozsądnie ocenić szanse powodzenia? Nie chcę popełnić błędu, który popełniłem z systemem kupionym od Old Jaguar, z którego musiałem zrezygnować, gdy tylko zobaczyłem instrukcje i zdjęcie sterty części.

Co to jest za 30- lub 40-pinowe złącze, o którym mowa powyżej i gdzie mogę je znaleźć?
Jeśli nie możesz zainstalować modelu Old Jaguar, M12V nie jest o wiele łatwiejszy. Zainstalowałem oba. Oczywiście możesz zlecić instalację na zewnątrz. Pozdrawiam kolego.

#9 ·
Najlepiej porozmawiać z Liamem Biggsem, brytyjskim dystrybutorem, pod numerem 07788 267635, który z pewnością doradzi w sprawie kabla. Podejrzewam, że będzie on dostarczany ze specyficznym zestawem.

Na stronie Mr12Volt znajdują się filmy. Najlepiej obejrzeć je kilka razy i spowolnić w kluczowych momentach.

#10 ·
Dzięki ****ie. Dziś rano rozmawiałem z facetem pod tym numerem telefonu, który moim zdaniem był Liamem Biggs. Powiedział mi, że obecnie pracują nad XKR 2007 z użyciem systemu prototypowego i mają nadzieję uzyskać konkretne odpowiedzi za kilka tygodni. Zasugerował, abym wtedy oddzwonił. W każdym razie, jeśli zadziała, wersje produkcyjne będą dostępne moim zdaniem w lutym lub marcu. Chętnie poczekam.

Dzięki za wskazówkę dotyczącą filmów, chociaż mogą one nie dotyczyć dokładnie tego, co nadchodzi dla XK 2007. Przyjrzę się im.
Mike

#14 ·
Jeśli stary Jag dojdzie do 50 stron, to Mr12Volt jest ZDECYDOWANIE nie tylko trochę łatwiejszy, jest stosunkowo łatwy. Zrobiłem to w wieku 71 lat.
Tak, instrukcja obsługi oldjaguar.com ma 43 strony, ale tylko około 15 stron dotyczy instalacji. (nie, nie liczyłem). Niektóre instrukcje są publikowane na 3 sposoby, tj. schemat połączeń, instrukcje pisemne, zdjęcia. Niektóre to instrukcje obsługi. Dwie główne różnice to cena, Old Jaguar jest znacznie za drogi. Po drugie, dźwięk. Jestem prawie głuchy. M12V podłącza się do MOST, a dźwięk jest zauważalnie lepszy. Uważam, że płyty CD w naszym samochodzie zapewniają zdecydowanie najlepszy dźwięk. Moim zdaniem M12V byłby drugi po mp3. Ma przyzwoity equalizer i udało mi się go ustawić tak, aby pomóc zrównoważyć utratę słuchu. @Sailor Mike Mam nadzieję, że znajdziesz instalatora.

#17 ·
Tak, standardowa kamera cofania nie jest naruszona, podobnie jak wszystkie strony ekranu OEM.
Mr12V po prostu usuwa USB z łańcucha magistrali MOST i zastępuje swój moduł oraz dedykowaną kartę wideo.
Wszystkie funkcje OEM, w tym dźwięk, pozostają niezmienione, a przycisk „Home” przełącza ekran Carplay/AAuto włączając i wyłączając go. Proste.

#19 ·
Tak, standardowa kamera cofania pozostaje nienaruszona, podobnie jak wszystkie strony ekranu OEM.
Mr12V po prostu usuwa USB z 'łańcucha' magistrali MOST i zastępuje swój moduł oraz dedykowaną kartę graficzną.
Tak więc wszystkie funkcje OEM, w tym dźwięk, pozostają niezmienione, a przycisk 'home' włącza i wyłącza ekran Carplay/AAuto. Proste.
Tak, ale starsze modele nie mają tych samych funkcji co 5.0 (kamera cofania).