Jaguar Forum banner

Dane produkcyjne Jaguara S Type R

1 reading
36K views 84 replies 43 participants last post by  vanessafisk  
G
#1 ·
Sprawdzałem mój stary dysk twardy i znalazłem dane produkcyjne dla S Type R 2007, który był ostatnim rokiem produkcji.
Liczby zostały mi przekazane przez Jaguara, a nie po prostu wyciągnięte znikąd.
Oto informacje:

Dla tych z was, którzy jeżdżą S-Type R, dane produkcyjne są następujące:

1999 - 2001 wyprodukowano 3
2002 - wyprodukowano 520
2003 - wyprodukowano 205
2004 - wyprodukowano 107 (posiadałem '04)
2005 - wyprodukowano 163
2006 - wyprodukowano 147
2007 - wyprodukowano 129 (teraz posiadam 2007)

Łącznie 1274 S-Type R zostało wyprodukowanych na rynek brytyjski
Łączna liczba wyprodukowanych S Type: 295000.

Nie mam danych eksportowych.

Zakładam, że niektórzy z nas, członków forum, którzy jeżdżą STR, mogą być zainteresowani tymi danymi produkcyjnymi

#7 ·
S-Type przeszedł gruntowny lifting w 04 roku, aluminiowa maska, spryskiwacze do wycieraczek, zmieniony profil pokrywy bagażnika i nowe tylne klosze świateł, nowy przedni zderzak dla S-Type R.

Ponadto Jaguar wyposażył swoje samochody w Bluetooth od numeru rejestracyjnego 55.

Pierwsze S-Type R zostały wyprodukowane pod koniec 2001 roku, stąd tylko 3 sztuki, miały odnowione wnętrze, pierwsze S-Type, które to zrobiły.

#8 ·
To jest naprawdę interesujące, dzięki za post.
Ja też mam jeden z 163.
To daje 3.
Jeśli pozostali 160 właściciele opublikują odpowiedzi (zakładając brak dalszych odpisów), wszyscy zostaną uwzględnieni.
Na osobny temat jestem trochę zaskoczony, jak niewiele STR wyprodukowano na rynek brytyjski. Chyba nie powinienem być, ponieważ były drogie, gdy były nowe, ale to trochę szok zobaczyć liczby przede mną. Jeszcze bardziej ekskluzywne niż myślałem i w tak rozsądnej cenie (to jest teraz).

#52 ·
To jest naprawdę interesujące, dzięki za post.
Ja też mam jeden z 163.
To daje 3.
Jeśli pozostali 160 właściciele opublikują odpowiedzi (zakładając, że nie będzie więcej odpisów), wszyscy zostaną uwzględnieni.
Na osobnej kwestii jestem trochę zaskoczony, jak niewiele STR wyprodukowano na rynek brytyjski. Chyba nie powinienem być, ponieważ były drogie, gdy były nowe, ale to trochę szok zobaczyć liczby przede mną. Jeszcze bardziej ekskluzywne niż myślałem i w tak rozsądnej cenie (teraz to).

#14 · (Edited)
Przywracanie tego posta z martwych lol

Moje informacje o samochodzie, o ile wiem, zostały wyprodukowane w styczniu 2002 roku z numerem VIN kończącym się na 45183, najwyraźniej numery VIN dla produkcji zaczęły się od 45255. Jego rejestracja to M5 JAG, zanim tablica została zarejestrowana jako BU02.
Napisałem e-mail do dziedzictwa Jaguara, czy znają historię samochodu, zdecydowanie przedprodukcyjną, jak się wydaje.

Cóż, najwyraźniej muszę zdobyć Certyfikat Dziedzictwa, zanim będę mógł dowiedzieć się o brakujących informacjach za 45 funtów.

Czy ktoś z Was ma taki certyfikat i czy faktycznie pokazuje numer produkcyjny danego samochodu, a nie tylko miesiąc/rok???

#16 ·
#19 ·
#20 ·
#21 ·
Mój też. Zwróć uwagę, że został zarejestrowany w styczniu 2006 roku, prawdopodobnie zbudowany pod koniec 2005 roku. Widzę ze strony www.howmanyleft.com, że obecnie więcej STR jest SORN.

https://www.howmanyleft.co.uk/?utf8=✓&q=jaguar+s+type+r

983 łącznie w Wielkiej Brytanii.
SORN jest teraz pewną anomalią ze względu na nowe przepisy dotyczące podatku od pojazdów, wiele z nich może znajdować się na placach dealerskich w oczekiwaniu na sprzedaż.

#23 ·
SORN jest teraz pewną anomalią ze względu na nowe przepisy dotyczące podatku od pojazdów, wiele z nich może znajdować się na placach dealerów w oczekiwaniu na sprzedaż.
Dealerzy samochodowi nie muszą zgłaszać SORN dla nieopodatkowanych pojazdów na sprzedaż, tylko prywatni właściciele lub inni itp. SORN, podobnie jak podatek drogowy, również nie może być przeniesiony.Wpisz dane pojazdu w tym linku GOV, a dowiesz się, czy pojazd jest SORN, opodatkowany czy nieopodatkowany. https://www.gov.uk/check-vehicle-tax

#22 ·
Dużo potencjalnych części zamiennych w USA! (Zakładając, że większość z 7000 poszła do Ameryki)

#25 ·
Właśnie to znalazłem.
Awatar MacSTR
MacSTR
MacSTR jest offline
Starszy członek
Założyciel wątku

Data dołączenia: sierpień 2012
Podziękowania: 15
Podziękowano 11 razy w 9 postach
Domyślny
Mam nadzieję, że mi wybaczycie, ale użyłem poprzedniego posta, aby dodać dane z Wielkiej Brytanii i zobaczyć, jak się mają. Zadzwonię do Jaguara w Whitely Coventry, aby sprawdzić, czy mogę uzyskać potwierdzenie tych danych. Jestem bardzo zaskoczony, jak niskie są te dane. Byłoby bardzo interesujące uruchomienie rejestru na tym forum bez ujawniania zbyt wielu informacji. Wszelkie inne sugestie proszę zgłaszać.

W zeszłym tygodniu zadzwoniłem do Jag USA. Połączyli mnie z ich działem archiwum.
Zostawiłem wiadomość z pytaniem o produkcję STR.
Są otwarci tylko 2-3 dni w tygodniu, nigdy nie myślałem, że będą zawracać sobie głowę oddzwanianiem do mnie.
W piątek rano miły facet o imieniu Mike oddzwonił do mnie, byłem naprawdę zaskoczony i oszołomiony tego rodzaju obsługą klienta.
Powiedział, że większość danych będzie dotyczyła następnego roku, ponieważ Jag prowadzi produkcję w późniejszej części roku poprzedzającej rzeczywisty rok modelowy naklejki.
01 dla 02 MY 80 3 dla rynku brytyjskiego
02 dla 03 MY 3925 520 dla rynku brytyjskiego
03 dla 04 MY 1168 205 dla rynku brytyjskiego
04 dla 05 MY 1315 107 dla rynku brytyjskiego
05 dla 06 MY 667 163 dla rynku brytyjskiego
06 dla 07 MY 698 147 dla rynku brytyjskiego
07 dla 08 MY 190 129 dla rynku brytyjskiego
Razem 8043.
Zrobił szybkie skanowanie i powiedział, że według jego szacunków 50% wyglądało na to, że trafiło do USA.
Przy dość wysokich danych z 03 odpowiada to na pytanie, dlaczego mamy tak wielu członków z samochodem 03. Wygląda na to, że 02 i 08 są BARDZO rzadkie. Nie jestem nawet pewien, czy 02 był dostępny w USA.
Mam nadzieję, że się podoba.

Podsumowując, z 8043 STR wyprodukowanych w Wielkiej Brytanii, 6867 zostało wyeksportowanych, a 1174 sprzedano w Wielkiej Brytanii.

#28 ·
Upewnij się, że zamieścisz kilka zdjęć. Ekscytujące czasy.